Tredje och sista kalaset för denna gången!

2012-07-31 20:46:18 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tredje kalaset över ch nu är de ett helt år kvar till jag fyller igen, jag älskar verkligen att gå på kalas eller ordna själv, men nu är det skönt att allt firande för mig är över, det tar på krafterna. Men haft tre underbar kalas, tack vare underbara vänner, familj , bonus familj och den bästa sambon.
Har verkligen fått super presenter, känner mig riktigt bortskämd och överväldiga, nu har jag mycket att ge igen till alla andra som fyller här nest.
 
 
 
 
Imorgon blir det jobb och sen tvätta upp lite kläder inför helgens tripp, jag och hjärtat ska till Borås med vänner och åker tor-lör, vi ska gå på Borås djurpark, och bara ha det mysigt med vänner, god mat och super goa barn. 
 
Resten av kvällen blir i sängen med min bok, läser just nu "Jag är wanted", än så länge är den jätte  bra och spännande,så ska ta och krypa ner nu och bara mysa.
 
 
All kärlek till er alla där ute.<3
 
Kramar Jessi
 

Måndag och en lugn start!

2012-07-30 18:40:03 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har det inte hänt så mycket här hemma, blev en fika på stan med en vän efter jobbet, sen åkte jag och sambon och vattna blommor hos svåger,dom är på kusten och har det bra.
Imorgon blir det tredje kalaset för oss på bara en vecka, är dax för min släkt och fira mig, blir marängtårta och frallor, lätt men väldigt gott.
 
Idag blev det en lätt lunch här hemma, sambon har fortfarande semester och jag jobbar, så våra matvanor har inte kommit tebax än eftersom båda inte jobbar, blir skönt att komma tebax till vardagen sen.
 
Gjorde en lätt kyckling och bacon sallad, är väldigt smart att köra kyckling fileer i ugnen och sen frysa in och bara ta fram sen när man behöver det, så gör lite extra kyckling och kör in och spara nästa gång ni ska ha det till middag. 
 
Stek bacon, ta fram den färdiga kycklingen i frysen, fräs purjolök, blanda detta med fetaost, ruccola, paprika och gurka, sen blev det en kall sås till ifrån helgens kallas, skönt att det går lätt att få ihop något så gott. 
 
 
 
Nu är det dax att bege sig ut till köket och fixa lite kvällsmat, knäckemacka och ägg blev jag allt sugen på! 
 
Kramar Jessi

Toppen helg till ände!

2012-07-29 21:24:55 Vardag
» Kommentarer(1) «


Då var ännu en super lyckad helg till ände, dagar och veckorna går i ett verkligen, man hänger inte riktigt med...
Är det för att jag gått och fyllt 25 år som jag känner att tiden går för fort eller är det någon mer än jag som känner så? 
Helgen har iallfal gått i rasande fart, i fredags tog Hendrik och jag med min ena lillebror på en dax utflykt till Tivedsbaden och senare vidare för ett besök på IKEA..
 
 
 
På lördagen kom Johanna hit och vi förbereda kvällens mat inför min 25-års middag, temat var rosa och vit, väldigt tjejigt vart det men super fint..
Jag serverade,kyckling, köttfärs och purjo pajer och till efterrätt blev det cup cakes och cake pops..
 
 
Tog Leilas recept och vart väldigt lyckat.
 
Muffins:
Grundrecept100 g smör 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl ekologisk mjölk 3% 
1 st citron, skalet 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
 

1. Grundrecept

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se tipsrutan!

8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Frosting:

60 g mjukt smör 
5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 msk färskpressad citron, saften 
100 g Philadelphiaost 
Några droppar valfri karamellfärg 

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

 

 

Kvällen blev väldigt lyckad och jag har underbara vänner som gjorde den så otroligt bra och roolig, fick super fina presenter och är vädigt nöjd med hela dagen..

Det spelades spel, dracks alkohol och skrattades i mängder, hade Anneli här som sov över natten och i förmiddags blev det en fika innan familjen Sunnari/Hilding begav sig tebax till Hallsberg, får inte dröja allt för länge igen innan hon och jag ses, träffas för sällan.

 

 

 

 

 

 

 

Nu blir det söndagsmys i soffan med Hjärtat film och godis får det bli, imorgon är det dax för jobb igen.

 

Kramar Jessi

 

 


Toppen dag!

2012-07-25 20:41:32 Vardag
» Kommentarer(0) «


Haft en toppen dag ihop med Hendriks familj, är så glad att jag får vara en del av dom, för går inteatt beskriva hur underbara dom är...Mycket skratt och mycket mat har det blivit idag, presenterna jag fick gav mig glädje tårar..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lägger mig verkligen med kärlek i hjärtat och ett stort leende efter denna dag, toppen väder med toppen människor..
 
 
 
 
Kramar Jessi
 
 

Sorry!

2012-07-24 09:34:51 Vardag
» Kommentarer(0) «


Förlåt för dålig uppdaterin i helgen, men varit fullt upp med förberedelser inför kalas, svampplockning, bad och fika med vänner...
Idag började dagen med hotellfrukost, och ledig dag ifrån jobbet, imorgon är det första kalaset av två denna vecka, sen blir det mer nästas vecka...
 
Nu har hjärtat kommit hem igen och ordningen är återställd här hemma, häs fixas det med lampor, tvättning och allt som han vill ta igen efter en vecka i Cypern...Har en väldigt aktiv sambo, och det är jag glad för...
 
Nä nu vankas det paketuppning här för mig, men ha en toppen dag alla nu och ta hand om varandra..
 
Kramar Jessi
 

Klick Klick!

2012-07-21 00:12:41 Inredning
» Kommentarer(2) «


Har kickar runt lite på internet och finns ju så mycket fin inredning till hemmet! Detta har jag funderingar på till vardagsrummet och matsalsmöblerna, måste ha fina tabletter till de och dessa var ju super söta!


Fredag och mys!

2012-07-20 23:14:00 Vardag
» Kommentarer(1) «


Haft en väldigt efektiv dag idag, det har storstädats här hemma och flyttat dom sista möblerna hit, sen fick jag sån otrolig huvudvärk som jag haft de senaste så jag fick lägga mig på soffan en stund..Men det blev inte länge, för sen väntades det fredagsmys med vänner...Pizza och spel blev de, tyvärr blev det en tidig kväll för mig då jag verkligen inte känner mig kry...Har varkem tid eller lust att bli sjuk nu, mycket som ska fixas dom kommande dagarna, på tisdag blir jag 25-år, och i veckan vankas det kalas och nästa helg tjejmiddag för mina närmsta vänner.:)..Hendrik kommer även hem på måndag så på tisdag är jag ledig så vi kan fira mig och bara vara med varandra, efter 9 fagar ifrån varandra så behövs det...Saknaden är stor nu..
I helgen ska det bakas pajdegar och plockas svamp, även lite smultron hoppas jag få med hem!:) Kanske göra en smultron paj av det eller varför inte prydda tårtan med det på onsdag....
 
Nog om mitt fredagssvammel, nu kallar sängen och en bra bok, hoppas ni alla där ute får en toppen helg och ta till vara på era nära och kära! Pussa dom en extra gång innan ni skiljsåt...
 
Kramar Jessi
 
 
 

Sovrummet!

2012-07-20 22:32:20 Inredning
» Kommentarer(0) «


Sovrummet är det rummet som vi håller på med just nu,det har blivit nya tapeter och nu letar jag gardiner och fina kuddar till sängen som skulle kunna passa till den blåa tapeten..Jag ute efter blåa eller blå/vita gardiner och kuddar...Vill ha blått och vit ihop, sen behövs det även en ny byrå då den vi har är för stor, sen ska även den lila kläddhängaren målas vit...Jag har målat ett gamalt tittskåp vit nu, så det ska även upp med lite sötta saker i, så som hjärtats barnskor och några ifrån min barndom..
 
Lägger upp mer bilder när det är klart, har en bild på hur jag vill att det ska bli!:) 
 
 
Kramar Jessi 
 
 
 
 

Kaos dag!

2012-07-19 20:22:13 Vardag
» Kommentarer(1) «


Dagen började bra men slutade mindre bra då jag och min arbetskompis blev påkörda av en äldre dam som körde rakt in i oss i firmabilen...Det gick bra förutom att jag har ömmande högerfingrar och armen gör ont, jag hoppas det släpper annars ville dom röntga armen på måndag..
 
En dag med 12 timmar på jobbet efter det och sedan kom det några för att hämta Hendriks soffor som vi sålt, jag va med och bar och det skulle jag inte gjort för armen blev värre...
Så nu har jag krypit upp i sängen med en film på datorn och lite godis, imorgon hämtar vi hit mina soffor och mina matsalsmöbler...Ska bli så skönt när allt med flytten är klart och man kan börja njuta lite mer...
 
Nä dax att återgå till sällskapsresan på datorn...Hoppas ni alla där ute haft bättre dag än mig!  <3
 
Kramar Jessi 
 

Mysig eftermiddag!

2012-07-18 19:11:03 Vardag
» Kommentarer(0) «


Efter en väldigt hård dag på jobbet blev det lite vila på soffan innan svärmor ringde och ville ha med mig på glass i hamnen, blev en syper mysig eftermiddag som alltid med dom...
Massa lek och bus med Hugo som man bara smälter av.. Ikväll blir det lugnt framför Sommar Med Ernst, han är ju bara för mysig, han har så mycket roliga ideer för sig...
 
 
Kramar Jessi 
 

Saknaden!

2012-07-17 22:29:18
» Kommentarer(1) «


6 dagar kvar tills jag får pussa och krama på min älskling! Tiden går Väldigt sakta när man saknar någon... Men fy vad jag ska mysa med honom när han äntligen landar i Sverige och är hemma!


Sol & Bad!

2012-07-17 21:31:52 Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag och min bästa vän ( Sabina ) har bokat en solsemeter till Egypten en vecka i Oktober, ska bli så skönt..Sol, bad,drinkar och bara njuta av lite värme..
 
Detta har jag velat länge så nu ska det bli skönt att komma bort! 
 
 Kramar Jessi
 

Forsvik!

2012-07-17 17:49:33 Vardagsmys
» Kommentarer(0) «


Blev en liten mysig dagstripp till Forsvik med Hjärtats familj, då han är i Cypern med vänner så va han väldigt saknad! Men haft det super mysigt med fam Hellström, som alltid... Det kallar jag vardagslyx så här efter semester....

Kramar Jessi

Välkommen till min nya blogg!

2012-07-16 18:36:12 Vardag
» Kommentarer(5) «


Välkomna in till mig, här får ni följa mig i min vardag cch med alla guldkant i livet jag gör...Jag är en glad och oftast väldigt positiv tjej som bor med min sambo Hendrik...Min största passion i livet är matlagning, och jag och min kära man ska göra en egen kokbok ihop, en inbunden och fin...Ni kommer även få följa arbetet med den och massa mer! Hoppas ni ska hitta intresse med min blogg och läsa lite va jag har för mig...

 

Kramar Jessi


RSS 2.0