Mys!


» Kommentarer(0) «
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
http://56kilo.alltforforaldrar.se
Brietårta:
1 st Brietårta
1 msk smör
50 gram valnötter
4 msk flytande honung
1 st fikon
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ osten på en bakplåtspappersklädd plåt och värm den i ugnen i ca 7 - 8 minuter.
Hetta upp smöret och fräs nötterna mycket lätt under omrörning. Tillsätt lite honung och blanda. Skär fikonet i tunna klyftor.
Fördela de stekta valnötterna och fikonklyftorna på brietårtan och ringla över ytterligare lite honung. Servera direkt.
Kramar Jessi