Kladdkakemuffins!

2012-08-12 12:31:18 Recept
» Kommentarer(0) «


I veckan testa jag Leilas recept på kladdkakemuffins, och dom blev så goda! 
Så där kladdiga i mitten och frasiga på utsidan, kan verkligen rekommendera er att baka dessa. 
Jag toppa dom med vispad grädde och vinbär ifrån svärmors trädgård.
 
 
 
Cirka 16st 
 

2 st ekologiska ägg 
2 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
0.5 dl matolja 
1 dl ljus sirap 
2 dl vetemjöl 
1 dl kakao av god kavlitet 
1 tsk bakpulver 
1 st nypa salt 
100 g mörk kvalitetschoklad 70% 
Vispgrädde och färska bär till garnering

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

 

 Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

 

 Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

 

 Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

 

 Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

 

 Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

 

Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

 

KramarJessi 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0